ПЕРСПЕКТИВНІ НАПРЯМИ СЕЛЕКЦІЇ НА ПІДВИЩЕННЯ М’ЯСНОЇ ПРОДУКТИВНОСТІ СТРАУСІВ
М. І. Сахацький, Ю. В. Осадча
Проаналізовані результати наукових досліджень з підвищення продуктивності страусів у зв’язку з переорієнтацією страусівництва на виробництво дієтичного м’яса. Окреслені перспективні напрями селекції на підвищення м’ясної продуктивності. Зокрема, обґрунтована необхідність створення спеціалізованих ліній, батьківської і материнської. Визначені основні ознаки, за якими треба відбирати страусів до батьківської і материнської ліній у разі створення м’ясного кросу.
Ключові слова: ВИВІД СТРАУСЕНЯТ, ВИВОДИМІСТЬ ЯЄЦЬ, ВІДБІР, ЕКСТЕР’ЄР, МАСА ЯЙЦЯ, М’ЯСНА СКОРОСПІЛІСТЬ, СЕЛЕКЦІЙНА ОЗНАКА, СПЕЦІАЛІЗОВАНА ЛІНІЯ, СТРАУСИ