ВПЛИВ ІНТЕНСИВНОСТІ РОЗЩЕПЛЕННЯ ЛЕГКОФЕРМЕНТОВАНИХ ВУГЛЕВОДІВ І БАКТЕРІАЛЬНОГО СИНТЕЗУ ПРОТЕЇНУ В РУБЦІ НА ПРОДУКТИВНІСТЬ ТВАРИН ЗА ЗГОДОВУВАННІ КОМПЛЕКСНОЇ ВУГЛЕВОДНО-КОНЦЕНТРАТНО-МІНЕРАЛЬНОЇ ДОБАВКИ
А. І. Овсієнко
Досліджували на волах з фістулою рубця вплив комплексної добавки на основі меляси в сипучому агрегатному стані на синтез летких жирних кислот у вмісті рубця загального, білкового і не білкового азоту, вміст аміаку та величину рН з обґрунтуванням вищої продуктивної дії кормової добавки в раціонах дійних корів та молодняку на відгодівлі.
Ключові слова: МЕЛЯСА, РУБЕЦЬ, ЛЕТКІ ЖИРНІ КИСЛОТИ, АЗОТ, АМІАК, ПРОДУКТИВНІСТЬ ТВАРИН