ПРОДУКТИВНІ ТА М’ЯСНІ ЯКОСТІ БУГАЙЦІВ ПРИ ВИКОРИСТАННІ У КОРМОВИХ РАЦІОНАХ ПЕЛЮШКИ
Ю. В. Костанецька
Наведено результати досліджень з впливу нативного і екструдованого зерна пелюшки в кормових раціонах бугайців на вирощуванні й відгодівлі на їх продуктивні та м’ясні якості. Встановлено, що забезпечення оптимального рівня перетравного протеїну в раціонах годівлі молодняку великої рогатої худоби за рахунок екструдованого зерна пелюшки порівняно з нативним сприяє підвищенню середньодобових приростів живої маси на 6,9 % та зниженню витрат кормів на одиницю продукції на 5,3 %, істотно не позначається на забійних якостях тварин і енергетичній цінності найдовшого м’язу спини.
Ключові слова: БУГАЙЦІ, ТВАРИНИ, РАЦІОН, ГОДІВЛЯ, КОРМИ, ПЕЛЮШКА НАТИВНА, ПЕЛЮШКА ЕКСТРУДОВАНА, СЕРЕДНЬОДОБОВІ ПРИРОСТИ, ЖИВА МАСА, М’ЯСНІ ЯКОСТІ, ЯЛОВИЧИНА, НАЙДОВШИЙ М’ЯЗ СПИНИ